Tarif de mentenanță anuală pentru domeniile ”.ro” de la 1 Martie 2018

tarif domenii .ro rotld

Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce de la 1 martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii ”.ro”.

Taxa anuală va fi în cuantum de 6 euro, fără TVA,  pentru fiecare domeniu, a declarat fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Decebal Popescu care a semnat actul de introducere a taxei din partea ICI.

Tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării. Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de grație de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018.

“Practic, aproximativ jumătate din cele aproape 900.000 de domenii .ro existente astăzi au fost înregistrate până la 1 iulie 2012 și, în consecință, proprietarii acestora vor fi obligați să achite o taxă de mentenanță. Estimările arată însă că doar 50% dintre deținătorii celor 450.000 de site-uri înregistrate până la 1 iulie 2012 vor plăti această taxă când vor fi notificați. Celorlalți – mulți nemaifolosind site-ul astăzi – le va fi retras dreptul de utilizare dacă nu plătesc”


ro_RORO